Rhône flodkryds med Ruth Tilgaard
Rhône flodkryds med middag hos Paul Bocuse.
14. – 20. April 2025
Det sydlige Rhône har det hele: en pragtfuld, vild natur, stemningsfulde byer – såvel store som små, skønne vine og et godt køkken, som i tilgift er sundt.
Vi sejler i roligt tempo med MS Mistral med plads til 158 passagerer. Mad og vin, som er inkluderet i prisen, er som forventeligt i top på denne dejlige fransk ejede båd fra selskabet CroisiEurope www.croisieurope.travel, som har specialiseret sig i sejlads på floder.
På alle byvandringer er vi vores egen lille gruppe. De valgfri ture med bus foretages med andre passagerer fra båden.
Vi flyver med Easyjet direkte ud til Paris og retur fra Lyon.
Vi sejlede første gang denne dejlige tur 10-17/4 2023, hvor naturen netop var sprunget ud, selv om foråret i 2013 var 3 uger forsinket.
Vinguide Ruth Tilgaard.
Mandag 14/4 flyver vi med Easyjet til Paris kl. 08.35 med ankomst kl. 10.40. Videre med TGV hurtigtog fra Roissy kl. 12 direkte til Lyon med ankomst kl. 14.
Vi får tid til et lille kik på Lyon, før vi kl. 18 går ombord og bliver fulgt til vores kahytter af det hjælpsomme personale.
Før middagen serveres, er der velkomstcocktail, hvor skibets personale præsenteres. Til middagen serveres øl, vand og vine, som er af god kvalitet. Der er underholdning efter middagen.
Vi bliver liggende i Lyon for natten.
Tirsdag 15/4 – vi bruger formiddagen for til fods at se nærmere på Lyons gamle bydel Vieux Lyon. Eller man kan deltag i en af skibets arrangerede ture med bus og til fods og besøg med smagning i Paul Bocuse’s Les Halles de Lyon, et 3-etagers indendørs marked med 50 forskellige forretninger med lækre specialiteter.
Vi spiser frokost ombord, mens vi sejler mod Collonges-au-Mont-d’Or, hvor Paul Bocuses restaurant Abbaye de Collonges ligger. Her spiser vi middag. Paul Bocuse havde i sin levetid 3 Michelin stjerne og var Frankrigs mest indflydelsesrige kok. Efter middag sejler vi videre sydpå.
Onsdag 16/4 – kaster vi anker i Tain l’Hermitage, hvor vi smager vine hos den gode vinproducent Chapoutier, som illustrerer, hvorfor de nordlige Rhônevine hører blandt Frankrigs absolutte elite. Her er de røde vine gjort på Syrah med Hermitage og Côte Rôtie i spidsen og den vidunderlige hvide Condrieu, som er lavet på Viognier. Vi smager også cru chokolade hos Valrhona, som er hjemhørende i Tain. Selve produktionen er flyttet lidt uden for byen, men de har en flot forretning inde i byen, hvor man kan smage på de forskellige produkter.
Vi spiser frokost ombord, mens vi om eftermiddagen sejler til Avignon. Det er et flot syn at ankomme til det illuminerede Avignon, der stadig er omgivet af en 5 km lang bymur med 7 porte og 39 tårne. Middag ombord med underholdning.
Torsdag 17/4 - om formiddagen gå vi tur i den gamle bydel i Avignon. Om ønsket kan vi besøge det storslåede, gotiske Pavepalads, men vi skal også have tid til at smage på pavernes vin Châteuneuf-du-Pape. Eller man kan deltage i en af skibets udflugter til Luberon og Sénanque klosteret fra det 12. årh.
Tilbage til båden for at spise frokost, mens vi sejer til Arles. Fremme i Arles går vi tur i den hyggelige by med den flotte arena. På vores tur ser vi flere af de motiver, som Van Gogh har malet.
Middag med underholdning ombord. Vi bliver liggende i Arles for natten.
Fredag 18/4 – frivillig udflugt til i Camarguen, det store naturområde i Rhône-deltaet med indsøer beboet af store flokke af vand- og vadefugle bl.a. dekorative lyserøde flamingoer, sorte tyre og de små, hvide Camargue heste. Der er besøg på en ”manade”, som de lokale gårde kaldes, som opdrætter tyre og heste. Det er en virkelig god og interessant udflugt, som varmt kan anbefales.
Frokost og middag ombord mens vi sejler nordpå gennem det smukke landskab. Vi passerer Valence, som domineers af sin katedral og Montélimar, som er kendt for sin lækre nougat.
Lørdag 19/4 – vi kaster anker i Vivier og spadserer en tur i den smukke middelalderby, som siden det 5. årh. har været bispesæde. Her finder vi Frankrigs mindste katedral og huse med fine Renæssance facader. Frokost ombord.
Om eftermiddagen kan man vælge at bliver ombord og sejle nordpå, eller deltage i skibets udflugt til det naturskønne Gorges de Ardèche, hvor vandet har skåret sig 30 km. gennem de stejle klipper ned mod floden og dannet den berømte naturskabte 34 m. høje bro over Ardèche floden, Vallon Pont d’Arc. Herfra følges den spektakulære og slyngede vej langs slugterne ”route des Georges”.
Tilbage til skibet i La Voulte for at spise frokost, mens vi sejler nordpå mod Lyon. Gallamiddag ombord.
Søndag 20/4 - efter morgenmaden går vi fra borde kl. 09. Der bliver lidt fritid, før vi tager til Lyon lufthavn, hvorfra Easyjet flyver direkte til København kl. 14.25 med ankomst kl. 16.40.
Pris ca. kr. 16.000, der inkluderer fly med 15 kg. indskrevet bagage (netpris 2.560 kr. pr. 1-2025), transfers til og fra skibet, delt kahyt med bad og toilet, fuldpension med drikkevarer til måltiderne (vin, øl, vand, juice ad libitum og kaffe), middag hos Paul Bocuse, wi-fi ombord, alle programmets ture (undtagen skibets valgfri), smagninger, skatter også havneskatter, danske guide.
Dobbeltkahyt brugt som enkelkahyt mod tillæg kr. 3.700.
Tillæg kahyt på pont supérieur (øverste af to dæk) kr. 1.800.